08.10.13

Тесла

Нікола Тесла

«Я не працюю більше для сьогодення, я працюю для майбутнього»
— Нікола Тесла
До відкриттів Ніколи Тесли світ виявився не готовий. До нашого часу збереглися не всі його роботи, багато рукописів зникло за нез'ясованих обставин. Багато Нікола Тесла спалив, оскільки вважав їх небезпечними для людства.
Народився Нікола Тесла 10 липня 1856 року в невеликому селі, що знаходиться на території колишньої Югославії. Його батько був сербським православним священиком. Із самого дитинства Нікола Тесла вирізнявся серед однолітків, він постійно розповідав про якісь фантастичні видіння, які буквально переповнювали його мозок.
«Дія навіть самого крихітної істоти призводить до змін у всьому Всесвіті»
— Нікола Тесла
Нікола Тесла отримав технічну освіту, закінчивши Політехнічний інститут у Граці і Празький університет. На другому курсі Нікола придумав, як створити індукційний генератор змінного струму. Але його ідею професор Пешль визнав божевільною. За два роки, в 1882 році, Нікола Тесла все-таки побудував діючу модель індукційного генератора.
У жовтні 1887 року він почав співпрацювати з відомим ученим і винахідником Томасом Едісоном. Потім він запатентував свій генератор.
16 травня 1888 року Теслі запропонували мільйон доларів за викуп його патенту. Генератор Тесли почали випускати у виробничих масштабах.

Помер Нікола Тесла 7 січня 1943 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар